søndag den 29. juni 2014

It's pesto time

En af de ting, jeg holder meget af om sommeren er at lave dressinger og pesto, og i dag blev det altså tid til at lave den første portion pesto i år.


Jeg er så heldig at have voldsomme mængder basilikum til rådighed (det er fantastisk taknemmeligt at have i et drivhus), og det er utrolig lækkert at smække friskplukket basilikum ned i en blender til de andre ingredienser og så kort efter have den lækreste pesto til rådighed.


Det er ret nemt at lave og kræver kun ingredienserne samt en blender.

Som med alle gode opskrifter er denne dog kun vejledende, da smag og behag kræver, at man smager til undervejs.

- Et ordenligt bundt friske basilikumblade (mindst, hvad der svarer til to af de store bundter fra supermarkederne)
- 8 spiseskefulde olivenolie
- Cirka 4-6 gode fed hvidløg (muligvis mere eller mindre. Smag til undervejs)
- Saften fra 1 citron (eller 1,5. Det klæder nemlig parmasanosten og pinjekernerne godt med modspil fra citronens syre)
- Cirka en hel parmasanosteblok (de der trekantede)
- To poser pinjekerner
- Salt (to små teskefulde)

Pinjekernerne ristes på en pande, inden de puttes ned til resten af ingredienserne. Blandingen blendes godt igennem og smages til med salt.

Mums - og velbekomme! :)


2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare godt ud - jeg elsker bare pesto, til og på alt.

    - Anne

    SvarSlet

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at kommentere på min blog! :)

- Katrine.